Project brainstorm fall-out 2.0

Update: Dit is een aangepaste versie van een eerder bericht.

Hallo wereld,

Pfoe, ik heb echt heel veel nagedacht de afgelopen twee weken. Ik had het in mijn eerdere projectaankondiging al over mijn beslissing om toch iets anders te doen dan ik eerst in gedachten had. Het eerdere idee was een Simulatie Data Applicatie. Dit project had twee onderdelen, aan de ene kant een simulatie die data genereerde, en aan de andere kant het analyseren van die data.

Het eerste probleem was bedenken wat ik zou gaan simuleren. Eerst was mijn idee om een marktwerking simulatie te maken, met consumenten en producenten die op basis van individuele gedragingen een marktproces zouden genereren. Best een leuk idee, maar ook best complex en een beetje of topic. Dus ik besloot daarna om in plaats daarvan een oude simulatie op te graven: PredPrey, een simpele simulatie die ik had gemaakt van de interactie tussen roofdieren en prooien. Maar toen moest ik nog bedenken wat ik dan ging analyseren, en hoe, en waarom, en toen liep het helemaal uit de hand.

Eigenlijk kwam het allemaal terug op de vraag: wat wil ik leren? In het begin had ik hierop geantwoord: data analyse en opslag systemen programmeren. Echter, hoe meer ik nadacht en onderzoek deed, hoe meer ik me realiseerde dat dit antwoord niet compleet was, en tegelijkertijd ook best vaag en breed. Dingen waar ik me tot nu toe namelijk mee bezig hield, of van plan was mee bezig te houden, waren:

  • Applicaties met user interface te schrijven die gebruikers in staat stellen om data te analyseren. Grafieken maken, machine learning algoritmes erop los laten etc.
  • Databases programmeren, voor het opslaan, organiseren en aanpassen van data.
  • Simulatie applicaties schrijven die leervolle data genereren.
  • Zelf goede data analyse uit voeren met behulp van bestaande applicaties.
  • Zelf machine learning algoritmes schrijven die data analyseren.

En dat is eigenlijk allemaal veel te veel voor een persoon om met enige diepgang te bestuderen. En zonder diepgang zijn de praktische toepassingen beperkt. Aldus dacht ik. En ik wilde mij daarom gaan specialiseren, zodat ik meer diepgang kon opbouwen en meer waarde toevoegen. En in de vorige versie van dit bericht kondigde ik dan ook aan dat ik mij ging specialiseren in het begrijpen en programmeren van machine learning algoritmes voor data analyse. Dit leek mij het meest interessant en waardevol.

Maar, inmiddels weet ik het eerlijk gezegd allemaal niet zo zeker meer. Al deze dingen zijn interessant en waardevol. Het is waar dat ik meer expertise kan opbouwen als ik mij focus, en uiteindelijk zal ik dat dan ook willen doen. Maar ik weet eerlijk gezegd nog niet waar ik mij in wil specialiseren. Ik denk dat het nog te vroeg is om te zeggen.

Dus, hoewel ik mij in mijn volgende project daadwerkelijk ga focussen op het begrijpen en toepassen van het random forest algoritme, zal ik in de toekomst waarschijnlijk gewoon een beetje blijven experimenteren. Ik zal blijven posten over meerdere van die dingen die ik heb genoemd die met data en data systemen te maken hebben, en wie weet ook nog wat andere dingen binnen dit onderwerp. Ik kan er wel meer bedenken namelijk. bijvoorbeeld:

  • Applicaties die automatisch data verzamelen van het internet, of andere bronnen.
  • Persoonlijke (mobiele) applicaties die handige data analyse taken kunnen uitvoeren. (Denk aan spraakherkenning, muzieksuggesties, maar ook medische diagnoses en beroepsadvies.)

Misschien dat dit jullie ook helpt om te bepalen wat jullie het meest interessant vinden. Of wat leert over wat jullie al weten dat jullie het meest interessant vinden. Weten jullie zelf nog meer interessante onderwerpen, laat het weten. Maar dat is alles voor nu.

Tot de volgende keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.