Daar ben je dan.

 

Je hebt besloten.

Dit is jouw droombaan.

Dit is jouw roeping.

 

Jij wordt een Data Scientist!

Welkom bij de club.

Begrijp me niet verkeerd; je hebt een geweldige keuze gemaakt. De vaardigheden van de Data Scientist staan immers in de schijnwerpers van elk bedrijf dat inmiddels door heeft dat data gedreven de toekomst is. Maar, jij bent niet de enige die dat inmiddels door heeft.

Vandaag de dag zijn er dan ook op het internet duizenden cursussen, artikelen en video’s te vinden voor iedereen die interesse heeft voor het leren van Data Science.

En dat is best fijn, maar tegelijkertijd ook best frustrerend, nietwaar? Er is gewoon zoveel informatie en keuze, je weet gewoon niet meer waar je moet beginnen.

En hoewel er veel informatie te vinden is over wat je “moet” leren is er weinig advies over hoe je je weg vindt in deze overvloed aan informatie en tegelijkertijd je mentale gezondheid behoudt. Het zal waarschijnlijk dan ook geen verassing meer voor je zijn dat veel mensen snel afhaken.

Zelf ben ik inmiddels al een aantal maanden bezig met het uitvogelen van deze leerpuzzel. En inmiddels heb ik al een heleboel geleerd, maar ook een heleboel fouten gemaakt met leren. Dingen die jij ook kan leren door het lezen van mijn artikelen. En fouten die jij kan vermijden door te leren van die van mij.

Op Dataridder zul jij een groot aantal artikelen vinden:

  • over de basisprincipes, termen en technieken in de wereld van Data Science en Machine Learning.
  • over trends, nieuws en toepassingen.
  • over mijn persoonlijke projecten.
  • met links naar handige leerbronnen.

Maar, vooral ook artikelen die jouw leerweg duidelijk, makkelijk en vrij van frustratie zullen maken!

 

Dus waar wacht je nog op?

 

Begin met lezen, schrijf je in op de Facebook pagina voor notificaties en overweeg vooral ook om zelf een bijdrage te leveren via het Riddersysteem. Samen worden we dan allemaal Helden met Data.

 

Lijkt dat je wat?

 

Dan zie ik jou graag terug hier op Dataridder.

 

Email: sedaniel@dataridder.nl

Facebook: https://www.facebook.com/Dataridder-209638199915679/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCwx-zGKOp3f6EXssoHZWWUQ

Github: https://github.com/SamsonCodes