Welkom bij Dataridder!

Vandaag de dag hebben we te maken met een steeds maar groeiende hoop data. Alles wat we te weten komen kunnen we tegenwoordig op slaan in databases. En, met al die kennis, doen we alles nu geweldig veel beter. Zou je denken, toch?

Denk opnieuw!

Hoewel we vandaag de dag met gemak data verzamelen over alles wat je maar kan bedenken (aankopen, medische gegevens, het weer, internet gebruik, enz.) zijn we als mens niet opeens beter geworden in het analyseren van al die data.

Sterker nog, we zijn er biologisch gezien bijzonder slecht in!

Waarschijnlijk ben je je er wel van bewust hoe lachwekkend ons geheugen is ten opzichte van computers. Daarom hebben we dan ook al die databases nodig! Maar, ben je je er ook van bewust hoe lastig het is om data te analyseren als je niet meer dan een paar feiten tegelijk in je hoofd kunt vasthouden?

Computers stellen ons in staat om heel gemakkelijk samenvattingen van die data te maken die wij dan met ons beperkte werkgeheugen kunnen analyseren. Toegegeven, wij zijn hier tot nu toe over het algemeen een stuk beter in geweest dan computers zelf. Maar, zou het niet geweldig zijn als wij computers zouden kunnen leren om net te denken zoals wij?

Nou, het begint er op te lijken dat dat inderdaad goed mogelijk is. En het lijkt erop dat dat mogelijk is met kunstmatige intelligentie en machine learning. Toen machine learning voor het eerst werd bedacht waren computers nog niet snel genoeg om er daadwerkelijk iets nuttigs mee te doen. Maar, daar begint een hoop verandering in te komen.

Hoe ben jij op deze site terechtgekomen denk je? Misschien dat je spontaan dacht, oh laat ik maar eens www.dataridder.nl intypen en kijken waar ik terecht kom? Onwaarschijnlijk. Waarschijnlijker is het bijvoorbeeld dat een of ander machine learning algoritme jouw surfgedrag heeft geanalyseerd en jou met een link naar deze website presenteerde.

En dat is slechts een klein voorbeeld van wat machine learning algoritmes VANDAAG al kunnen doen. Ze zijn ook al in staat om een auto te besturen, op basis van een röntgenfoto te bepalen of je kanker hebt en op basis van een verandering in je boodschappenlijstje te weten dat je zwanger bent, voordat je dat zelf misschien al in de gaten hebt.

En nog veel meer!

Kun jij je voorstellen wat er over 10 jaar mogelijk is? Nou, dat hoef je je niet voor te stellen, dat kan je zelf gaan bepalen!  Tenminste, als jij de beslissing neemt om te leren over Data Science. Wat heeft Data Science te maken met kunstmatige intelligentie? Nou, Data Science is een vak dat lastig is te definiëren, maar het doel van Data Science is niets anders dan het produceren van nuttige informatie uit een grote hoop gegevens.

En hoewel machine learning niet de enige manier is om dat te doen, begint het er wel steeds meer op te lijken dat het de beste is. Als Data Scientist ben je dan dus ook vaak continue bezig met het toepassen van deze programma’s voor het analyseren van je data. Niet alleen om de data die je al hebt beter te begrijpen, maar vooral ook om te voorspellen wat er in de toekomst gaat gebeuren op basis van die data!

Lijkt dat je interessant? Nou, mij wel! Mijn naam is Samson, en ik ben mezelf aan het omscholen tot Data Scientist. Hoe doe ik dat? Nou, gewoon, zoals ieder logisch denkend mens dat zou doen. Via het internet! Oh, oké, welke cursus volg je dan? Geen een, en allemaal. Wat?! Ik leer gewoon met behulp van alle informatie die gewoon (gratis) op het internet te vinden is. Is dat niet allemaal troep?!

Oordeel zelf.

Op deze site deel ik alles wat ik leer over Data Science. Ik ben (nog) geen expert hierin, en de informatie die ik hier deel is dan dus vooral ook gericht op beginners, aangezien ik zelf nog het een en ander te leren heb. Waarom zou je dan toch op mijn website willen leren? Omdat ik er van overtuigd ben dat de kans groot is dat ik een hoop dingen weet die jou van pas kunnen komen. Omdat ik mijn best doe om alles in normaal Nederlands uit te leggen. Omdat ik als beginner begrijp hoe lastig het is om een vinger in de pap te krijgen in de wereld van Data Science. Omdat ik jullie een hele hoop links geef naar sites waar je zelf meer kunt leren. En omdat ik klaar sta om al jullie vragen te beantwoorden!

Niet alleen dat, ik nodig jullie ook uit om te delen wat jullie zelf geleerd hebben met behulp van het Riddersysteem. Hoe dan ook, op deze site zul jij een hele hoop informatie over en voorbeeld projecten met Data Science kunnen vinden die jou in staat zullen stellen om met de toverstaf van de toekomst te zwaaien. Wat kost dat jou? Helemaal niets. Alleen een beetje motivatie en discipline. Heb jij dat?

Dan zie ik jou graag terug hier op Dataridder!

Email: sedaniel@dataridder.nl

Facebook Pagina: https://www.facebook.com/Dataridder-209638199915679/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCwx-zGKOp3f6EXssoHZWWUQ

Github: https://github.com/SamsonCodes