Heldenmissie1: Schild wapen

Update: Deadline uitgesteld tot 1 maart 2019

 

Hallo wereld,

Het is tijd voor de eerste Heldenmissie! Dataridder is op zoek naar een schild wapen, blazoen of, in modernere termen, een logo. Want, zoals ik al aangaf in mijn bericht van vorige week, elke ridder moet herkenbaar zijn voor zijn bondgenoten.

De missie

Wat: Ontwerp een logo voor Dataridder.

Hoe: Hoe je maar wilt, zolang het uiteindelijk maar een digitaal afbeeldingsbestand is en het er professioneel en aantrekkelijk uitziet. Het formaat waar ik aan denk is 128×128 pixels, maar wil jij een ander formaat gebruiken, ga je gang. Maak het echter ook niet al te ingewikkeld en gedetailleerd, want uiteindelijk zal het vooral als kleine versie verschijnen. Hoewel een gedetailleerde versie wel mooi zou staan op een shirt… Wat je ook maakt, email je logo naar sedaniel@dataridder.nl.

Waarvoor: 1000 Ridderpunten en de Eretitel: Schildknaap! Grapje. De Eretitel: Logo Held! Weet ik veel. 100 Ridderpunten voor wie een betere Eretitel naar mij toe stuurt! Anders wordt het gewoon Logo Held. Of Wapen Waus. Oké, ik houdt op.

Wanneer: Voor het begin van het nieuwe jaar, ofwel 1 januari 2019.

Dan al?! Ja dan al. Als er tegen die tijd nog geen logo’s zijn binnengekomen dan zal ik mijn eigen logo namelijk waarschijnlijk invoeren. Nu ben ik zelf best handig met een potlood, ik ben geen kunstenaar en zeker geen digitale artiest. Ik denk daarom dan ook dat er zeker wel iemand van jullie is die het beter zou kunnen ontwerpen dan ik. Desalniettemin heb ik wel al mijn eigen concept gemaakt. Hieronder staan daar twee simpele 64×64 pixel schetsen van.

Ja, ik weet het, afgrijselijk. Maar het gaat om het concept. Als je er goed naar kijkt dan valt je misschien op dat het gebaseerd is op het symbool van de aanknop van je apparaten (de samenvoeging van een 0 en een 1, ofwel binaire code) wat past bij het data gedeelte van Dataridder. Tegelijkertijd is het ook een zwaard en een schild, wat past bij het ridder gedeelte van Dataridder. Ik vind het wel wat hebben.

Als je dit concept leuk vindt zou je het verder kunnen uitwerken tot een logo waar je je ogen niet bij dicht hoeft te knijpen. Maar vindt je dit idee maar niks en heb je zelf een veel beter idee, ook geweldig!

Dat is alles voor nu,

Tot de volgende keer!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.