Vooruitgangsrapport Studenten Datasysteem

Gegroet Dataridders,

Ik ben inmiddels begonnen aan het programmeren van mijn studenten datasysteem. En hoewel ik nog niet al te ver ben gekomen is de eerste opzet er al wel.

Het was lastiger dan ik van te voren had gedacht om met JavaFX te werken. Ik was veel tijd kwijt aan het zoeken naar een opzet met de interface en een soort game-loop in afzonderlijke threads. Ik had eerst dan ook deze loop in de main thread en wilde de JavaFX applicatie in een afzonderlijke class en thread doen maar dat gaf een hoop foutmeldingen die ik niet wist op te lossen. Dus heb ik het uiteindelijk maar omgedraaid en heb ik de JavaFX applicatie als main class genomen en ben ik van plan geen game-loop meer te gebruiken, maar alle achtergrond activiteit te laten activeren als respons op de user input.

Tot nu toe heb ik een simpel inlogscherm, een invoerscherm voor het invoeren van studenten en een titelscherm voor het aanmelden voor vakken voor studenten. Voor nu wordt bij het inlogscherm alleen de naam als input gecontroleerd. De naam Admin laat je inloggen in het invoerscherm, en een ‘s’ gevolgd door het id nummer, bijvoorbeeld s10000 (het eerste nummer dat gebruikt wordt), laat je als student inloggen mits je in het systeem staat. In beide schermen kun je ook uitloggen en terug naar het inlogscherm gaan. Hieronder zijn wat screenshots van de applicatie zoals hij er nu uitziet. Zie https://github.com/SamsonCodes/StudentenData voor de code.

Inlogscherm

Log in als admin
Ingelogd als admin
Student toegevoegd
Log in als student s10000
Ingelogd als student

Dat is alles voor nu. Tot de volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.