Dataridders, Eretitels en de Heldentabel

Gegroet Dataridders,

Willen jullie ook dat Dataridder.nl een site wordt waar iedereen terecht kan om te leren een expert te worden in data?

Ik wel namelijk, en tot nu toe heb ik dat dan ook in mijn eentje proberen te doen. Maar ik realiseer me dat dit best wat tijd en moeite gaat kosten. Nu ben ik bereid om die tijd en moeite te investeren, maar ik vroeg me af of jullie het niet leuk zouden vinden om OOK een bijdrage te leveren aan deze missie. Want samen kunnen we veel meer bereiken dan ik alleen ooit zou kunnen.

En dus kwam ik op het idee voor een nieuw systeem dat jullie in staat te stelt een bijdrage te leveren en daarvoor te bedanken.

Wat voor systeem?

Van nu af aan zal ik regelmatig, waarschijnlijk elke vrijdag, missies posten die jullie kunnen uitvoeren om Dataridder.nl te verbeteren en titels en privileges te verdienen.

Wat voor titels? Nou, ten eerste is er de titel “Dataridder”. Een Dataridder is iemand die zijn expertise heeft aangetoond met het virtuele zwaard (programmeren) om de ruwe, meedogenloze wereld van data te temmen en orde en wijsheid in deze wereld te brengen (data opslag en analyse).

Ten tweede is er de titel “Ridder van de Heldentabel”. Een Ridder van de Heldentabel (niet te verwarren met de veel minder coole en onhandige “Ronde Tabel” van Koning Arthur) is iemand die een of meerdere waardevolle bijdragen heeft geleverd aan de missie van Dataridder.nl. Dat wil zeggen iemand die zijn unieke talenten heeft ingezet om deze site te transformeren tot een plek waar iedereen kan leren om een expert te worden in data. In het geval dat die unieke talenten zijn met het virtuele zwaard is zo’n persoon dan dus een “Dataridder van de Heldentabel’. Maar die talenten hoeven niet per se met het virtuele zwaard te zijn, en dat brengt mij op de laatste soort titels, “Eretitels”.

Eretitels zijn titels die men kan verdienen door het uitvoeren van speciale “Heldenmissies”, of door het op eigen initiatief uitvoeren van bijzonder heldhaftige daden die Dataridder.nl een betere leerplek maken. Het zijn toevoegingen aan de eerste twee soorten titels, die de belangrijkste bijdrage van deze persoon aan Dataridder.nl omschrijven. Dit kan een tutorial zijn over het gebruiken van TensorFlow voor data analyse, maar ook het helpen promoten of het verbeteren van het uiterlijk van de site. Hoe zou zo’n titel er dan uit kunnen zien? Nou bijvoorbeeld: AndroidAapje1 (gebruikersnaam), Dataridder van de Heldentabel (riddertitel), Maker van den Dataridder App (eretitel).

Wat voor privileges? Nou ten eerste zal je als Ridder of Dataridder van de Heldentabel een plaats verdienen op de toekomstige eervolle vermeldingspagina op deze site: de Heldentabel. Ten tweede zul je als Dataridder en of Ridder van de Heldentabel in de toekomst kunnen rekenen op speciale aanbiedingen, exclusieve inhoud en wie weet wat nog meer? Reken er echter op dat ik je dankbaar zal zijn en dat ik mijn best ga doen om dit te laten merken.

Maar alleen de mogelijkheid voor het verdienen van titels is nog niet echt ideaal als systeem. Wanneer is iemand een Dataridder? Hoeveel bijdrages moet iemand leveren om geridderd te worden, of moet het juist een enkele bijzonder grote bijdrage zijn? Daarom is er nog een element nodig, een puntensysteem. In dit puntensysteem zullen er twee typen punten te verdienen zijn, Datapunten en Ridderpunten. Datapunten representeren de expertise die iemand heeft getoond als virtuele zwaardvechter in de data wereld. Ridderpunten representeren de bijdrage die iemand heeft geleverd aan de Dataridder missie. Met voldoende Datapunten (1000) kun je de titel van Dataridder verdienen en met voldoende Ridderpunten (1000) kun je een plaats verdienen aan de Gegevenstabel.

Op dit moment is het zover ik weet nog niet echt mogelijk om een account aan te maken op deze website, WordPress heeft nog steeds een aantal mysteries voor mij en ook dit mysterie zal ik dus nog even moeten uitvogelen. Maar dat is geen reden waarom jullie niet nu al zouden kunnen beginnen met het verdienen van punten en titels. Dus reken er maar op dat die missies er aan komen. En de eerste missie komt volgende week! Om alvast een hint te geven: vinden jullie ook niet dat Dataridder er op het moment nog een beetje standaard uit ziet? Een tweede hint: De winnaar van deze missie zou weleens kunnen bepalen hoe de eerste producten van Dataridder er uit zouden komen te zien. Een derde hint: Elke ridder moet herkenbaar zijn voor zijn bondgenoten.

Weet jij wat deze missie gaat worden? Stuur mij dan een email met het antwoord op sedaniel@dataridder.nl, en de eerste persoon die het raadt verdient de eerste 100 Ridderpunten! Zo makkelijk ga je ze echt nooit meer verdienen…

Dataridders, de plicht roept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.